Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ήταν ένας, ήταν δύο ήταν τρεις ... ινδιάνοι

Πατάω γκάζι και γελάς πίσω απ' το τζάμι εξίμισι η ώρα κι η νύχτα σκοτεινή. Μ' έχει τυλίξει ένα τεράστιο πλοκάμι κι είναι η...

Ήταν ένας, ήταν δύο ήταν τρεις ... ινδιάνοι
Πατάω γκάζι και γελάς πίσω απ' το τζάμι
εξίμισι η ώρα κι η νύχτα σκοτεινή.
Μ' έχει τυλίξει ένα τεράστιο πλοκάμι
κι είναι η Ε.Λ.Μ.Ε. δεμένη με σκοινί.

Όχι δεν άργησα. Ευτυχώς δεν άρχισαν χωρίς εμένα.

Ένας, δύο, τρεις, …, δεκατρείς ινδιάνοι εεε συνδικαλιστές ήθελα θα πω. Φτου γκαντεμιά. Το δεκατρία είναι γρουσούζικο. Ή να φύγει ένας ή να περιμένουμε μήπως έρθει κανείς.

Δύο σηκώνονται να φύγουν.

- Εεε, πού πάτε;
- Για να μην είμαστε δεκατρείς.
- Να. Ήρθε άλλος ένας. Δεκατέσσερις, σαν του Αγίου Βαλεντίνου. Κι άλλος ένας. Δεκαπέντε.
- Εντάξει. Δεκαπέντε ινδιάνοι είναι καλά. Τσικνοτετάρτη είναι. Καρναβάλι. Συνεχιζουμε.
- Μα καλά, την προηγούμενη φορά δεκαπέντε ήταν μόνο της ΔΑΚΕ. Σήμερα είναι μόνο δύο. Προφανώς τους τρομάξατε και δεν πρόκειται να ξαναρθούν. Εκτός κι αν γίνει καμιά καινούργια Γενική Συνέλευση για την αναμοριοδότηση των ημετέρων.

Τοποθετήσεις των παρατάξεων

Να με συμπαθάτε. Έλειψα 10 λεπτά. Την εισήγηση του ΠΑΜΕ την έχασα. Όμως η εισήγηση της Α.Α.Κ. της αυτόνομης είναι μακροσκελής. Σε γενικές γραμμές πάει κάπως έτσι:

- Εε δεν το περιμέναμε από τον Γαβρόγλου. Είναι χειρότερος από τη Διαμαντοπούλου.

Όχι τώρα πες. Κρίμα δεν είναι να μην είναι κανείς στη Γενική Συνέλευση; Να μη μάθει κανείς ότι η Α.Α.Κ. κάνει αντιπολίτευση; Εε δηλαδή όχι ακριβώς αντιπολίτευση, αλλά για τα μάτια του κόσμου και καλά αντιδρούμε.

- Και που λέτε οι δημιουργικές εργασίες … είναι πάγιο αίτημα του κλάδου … και έβγαλε η Ο.Λ.Μ.Ε. ανακοίνωση … και όποιος δε τις εφαρμόσει του παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη (!) … και γίνεται στη μέση της χρονιάς … και είναι μεγάλος ο μέσος όρος ηλικίας των καθηγητών …

Όπα κουμπάρε. Τι πάει να πει συνδικαλιστική κάλυψη; Θα μου φέρνουν τσιγάρα στη φυλακή; Κι αν δεν καπνίζω;

- Και τελειώνω … αλλά δεν τελειώνω … και οι θεματικές εβδομάδες καλές … αλλά στη μέση της χρονιάς (;) και χωρίς επιμόρφωση (;) και υποχρεωτικά (;). Ο Γαβρόγλου τα καίει (!) τα θέματα. Να ζητήσουμε να μην είναι υποχρεωτικά και αντί για 5 ας είναι 2 μέρες και η Ο.Λ.Μ.Ε. να καλύψει συνδικαλιστικά, όποιον αρνηθεί.

Νάτο πάλι. Τι είναι αυτό με τη συνδικαλιστική κάλυψη; Στο κάτω κάτω οι αγώνες είναι αγώνες. Εσύ θέλεις να λες όχι εκ του ασφαλούς. Και σπουδαίος αγωνιστής και δουλειά να μην κάνω και να μην έχω και καμία συνέπεια.

- Και φτάνω στο τέλος … έφτασαα.

Ρε μπας και είναι σεξουαλικά υπονοούμενα;

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών:

Τι ωραίοι που είστε; Δηλαδή αν μας επιμορφώσουν θα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα; Ο καθένας από εμάς έχει σπουδάσει ένα αντικείμενο, δεν είμαστε γενικά κι αόριστα εκπαιδευτικοί που μπορούν να κάνουν τα πάντα με λίγη επιμόρφωση. Όχι στις θεματικές εβδομάδες όχι στις έμφυλες ταυτότητες όχι σε όλα. Ας μας αφήσουν να κάνουμε το μάθημά μας. Και το κερασάκι στη τούρτα. Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. προκηρύσσει Πανελληνίους Ενδοσχολικούς Αγώνες Καλαθοσφαίρισης 3 επί 3 για το σχολικό έτος 2016-17 για μαθητές/τριες και των τριών (3) τάξεων των Γυμνασίων της Χώρας με κεντρικό σύνθημα «τάπα στη βία και το ρατσισμό». Οι αγώνες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 24 Φεβρουαρίου. Καλά μάθημα πότε θα κάνουμε;

Πρόταση: Το Σάββατο 4 Μαρτίου διοργανώνεται εκδήλωση για τις έμφυλες ταυτότητες στην οποία συμμετέχουν εκτός των άλλων Η Ένωση Γονέων, η Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο Σύλλογος Πολυτέκνων και άλλοι φορείς, με ομιλητές το Δάσκαλο Δημήτρη Νατσιό, τον Απόστολο Χατζητόλιο και το Διονύση Μακρή. Προτείνουμε να συμμετέχει η Ε.Λ.Μ.Ε. στη διοργάνωση.

- Μην το κάνεις αυτό. Μην το βάζεις σαν θέμα.
- Βάλτο στο Δ.Σ.
- Γιατί; Γενική Συνέλευση δεν είναι; Ότι θέμα θέλω θα βάζω. Όσο εσείς θα συνεχίζετε να κάνετε Γενικές Συνελεύσεις των 10 ατόμων, εγώ θα βάζω θέματα και εσείς καταψηφίστε τα.
- Θα βάλουμε κι εμείς θέματα και θ’ ανέβεις στα κάγκελα.

Κάγκελα, κάγκελα κάγκελα παντού

Την εισήγηση της ΔΑΚΕ δεν την καλοάκουσα γιατί παραλίγο να με πάρει ο ύπνος.

Κάτι για μαθητείες έλεγε … και είμαστε λίγο υπέρ και λίγο κατά … και  θα έχουμε υπεραριμθίες … και απολύσεις (!) και κάτι τέτοια.

Από τις υπόλοιπες εισηγήσεις των ίδιων γνωστών δεν αξίζει να αναφέρω καμία εκτός από μία.

Τον λόγο παίρνει ο γνωστός συνδικαλιστής. Δεν θα πούμε ποιος είναι για να μην τον προσβάλλουμε. Αν και νομίζω ότι όταν κάποιος διατυπώνει τι απόψεις του, δεν προσβάλλεται αυτός. Προσβάλλει τη νοημοσύνη των άλλων ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
 
- Εγώ δεν θα μιλήσω συνδικαλιστικά. Θα πω απλά κάποιες σκέψεις μου. Η καρέκλα είναι ένα αντικειμενικό πράγμα. Η χρήση της καρέκλας όμως είναι κάτι υποκειμενικό.

Ουγκ. Χλωμό πρόσωπο ήπιε πολύ νερό της φωτιάς.

- Μήπως καλύτερα να μιλήσεις συνδικαλιστικά;
- Σύντροφε συνέχισε, μη διακόπτεις τον ειρμό σου.

- Μπορούσαμε παλιά να μιλήσουμε στα σχολεία για την παρθενία, τον αυνανισμό;

Δηλαδή τώρα μπορούμε; Αν βέβαια αισθάνεσαι τόσο πολύ μεγάλη την ανάγκη … τι να πει κανείς για τον καημό της αλληνής. Πάντως ο Ασκητής το είπε σαφώς. Σ’ ένα ζευγάρι, αν ο αυνανισμός γίνεται φανερά, κανένα πρόβλημα. Αν γίνεται κατά μόνας … ε τότε κάτι δεν πάει καλά. Αυτό να πεις στους μαθητές σου την επόμενη φορά που θα τους μιλήσεις για τον αυνανισμό.

Θα αναρωτιέσαι αναγνώστη πώς μπορεί να έπεσε τόσο χαμηλά η Ε.Λ.Μ.Ε. Να σου πω όμως ένα μυστικό; Έτσι ήταν πάντα. Απλώς τώρα έχει πιο πολλή πλάκα. Έλα, πάρε μια ανάσα. Ξέρω, σου πόνεσε η κοιλιά. Αλλά εγώ τι φταίω; Απλά ήμουν εκεί.

Και ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας. Οι δεκαπέντε ινδιάνοι έχουν γίνει λιγότεροι από δέκα.

- Ποιος ψηφίζει το πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ; Τιι, δύο μόνο;
- Να διαβάσουμε το κείμενο.
- Και τόσες ώρες τι κάνατε; Γιατί δεν μας λέγατε τα πλαίσια και τα σχετικά;
- Με γλυκάνισο ή χωρίς;
- Μια στιγμή. Είμαι ακόμα στη Γενική Συνέλευση ή με πήρε ο ύπνος; Έλεος μην μας τα διαβάσετε. Είμαστε τρεις κι κούκος.
- Οι υπόλοιποι τι ψηφίζετε; Κατά; Λευκό; Τι;
- Δεν πάει έτσι. Οι προτάσεις ψηφίζονται κατ’ αντιπαραβολή.
- Ωραία. Ποιοι ψηφίζουν την πρόταση της Α.Α.Κ. της αυτόνομης; Δύο πάλι;
- Ισοπαλία. Πάμε στην παράταση.
- Όχι, υπάρχει και η πρόταση της ΔΑΚΕ. Ποιοι ψηφίζουν την πρόταση της ΔΑΚΕ; Ένας;
- Μα καλά δεν ήταν κι άλλος ένας πριν από λίγο; Πού πήγε; Κρίμα είναι. Ψηφίζω κι εγώ την πρόταση της ΔΑΚΕ.
- Οπότε έχουμε ισοπαλία 2-2-2.
- Πώς θα παίξουν παράταση τρεις ομάδες; Δεν παίζω.
- Να κάνουμε σύνθεση των προτάσεων. Πώς θα πάμε στη συνέλευση των Προέδρων χωρίς πρόταση;
- Γιατί αλλιώς, αν κάνουμε πρόταση εμείς οι 10 που είμαστε εδώ, πιάνεται; Μέχρι να συνθέσετε εσείς τις προτάσεις σας να ψηφίσουμε τις επόμενες προτάσεις; 
- Ας περάσουμε στο ψήφισμα του ΠΑΜΕ για τις εξαρτήσεις.
- Να το διαβάσουμε. Είναι μικρό.
- Συγνώμη. Η μόνη πρόταση που έχει σχέση με το θέμα της συνεδρίασης είναι της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών και θα την αφήσετε στο τέλος; Χαίρετε.

Κι έτσι συνάδερφε, την μοναδική πρόταση που είχε σχέση με το θέμα της Συνέλευσης δεν την ψήφισαν ούτε αυτοί που την πρότειναν.

Συμπέρασμα. Οι Γενικές Συνελεύσεις της Ε.Λ.Μ.Ε. είναι ότι πρέπει για να μάθουν να μετράνε τα νήπια.

Άντε, άλλα δεν σου γράφω, γιατί έχουμε και ζωή και κρίμα είναι. Τα τσιγάρα, οι συνελεύσεις και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια.

Υ.Γ.: Μην τολμήσει κανένας συνάδελφος να διαμαρτυρηθεί για τις έμφυλες ταυτότητες. Εμείς τι είμαστε που πηγαίνουμε στις συνελεύσεις; Μην το πεις!

Γιώργος Βαρδακώστας


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών


Ενημερωτικό της 3ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας (από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών) - Μέρος 1ο