Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Αλληλεγγύη με το αζημίωτο και μπίζνες με … τους πρόσφυγες

Αν τολμήσεις και πεις καμιά κουβέντα για πρόσφυγες ή παράτυπους μετανάστες γίνεσαι κατευθείαν στόχος. Είσαι καταρχήν ρατσιστής και ακολο...

Αλληλεγγύη με το αζημίωτο και μπίζνες με … τους πρόσφυγες
Αν τολμήσεις και πεις καμιά κουβέντα για πρόσφυγες ή παράτυπους μετανάστες γίνεσαι κατευθείαν στόχος. Είσαι καταρχήν ρατσιστής και ακολουθεί ενορχηστρωμένη επίθεση με ύβρεις, συκοφαντίες και συστηματική λασπολογία στα πρότυπα της προπαγάνδας, όπως την δίδαξε ο «δάσκαλος» Γκαίμπελς και οι συν αυτώ. 

Ξεχνάμε τα περί δημοκρατίας, ελευθερίας και περί σεβασμού στη διαφορετική άποψη. Πυρ ομαδόν, αυτόν, που τόλμησε να κάνει κιχ.

Είναι άραγε τόσο μεγάλη η δύναμη της ιδεολογικής υπεροχής; Αν το σκεφτείς, ποιος μπορεί να τα βάλει μ’ εκείνον που αφιερώνει προσωπικό χρόνο και κόπο και δίνει και τα λιγοστά του υπάρχοντα, προκειμένου να βοηθήσει τους πονεμένους και κατατρεγμένους όλης της Γης;    

Σεβασμός. Βγάζουμε το καπέλο και υποκλινόμαστε στους αλληλέγγυους. Δυστυχώς όμως, αυτά ανήκουν στα παραμύθια. Η επικαιρότητα καταπέλτης, μας προσγειώνει στην πραγματικότητα.

Η κόρη συντονίστρια κέντρου φιλοξενίας προσφύγων. Ο μπαμπάς αναλαμβάνει τη σίτιση των προσφύγων με το αντίτιμο των 750.000 €. Η κόρη του προμηθευτή θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει. Μάλιστα, εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα. 

Λεπτομέρεια. Αμφότεροι, πατέρας και κόρη είναι κομματικά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

Αμ πέστε μας έτσι σύντροφοι. Τώρα μάλιστα. Μπορούμε κι εμείς οι αδαείς να καταλάβουμε την πρεμούρα σας να περιθάλψετε και να ταΐσετε τους κατατρεγμένους (μόνο τους αλλοδαπούς βέβαια). Και μπράβο σας δηλαδή γιατί αναδεικνύετε την πραγματική σημασία της λέξης «σύντροφός». Είναι αυτός, που τα τρώτε μαζί. Τους ταΐζετε και ταυτόχρονα αυτοί ταΐζουν την τσέπη σας, ώστε σταδιακά από αριστεροί αγωνιστές να μετατραπείτε σε εκπροσώπους του κεφαλαίου!

Λογικά η δήλωση Μουζάλα ότι αναμένονται άλλοι 180.000 πρόσφυγες, αν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία θα σας έκανε να τρίβετε τα χέρια σας από την πολλή αλληλεγγύη. Ολόκληρα πιθάρια με λίρες σας περιμένουν να κάνετε βουτιές.

Φυσικά δεν είναι το μόνο περιστατικό. Ομάδα συμπολιτών μας αλληλέγγυοι κι αυτοί, πρωτοπόροι κατά των ρατσιστών, που αντιμάχονται τους πρόσφυγες, κάνουν την υπέρβαση. Τους φιλοξενούν μέσα στα σπίτια τους. 

Μωρέ μπράβο θάρρος! Μπράβο αλληλεγγύη! Ταυτόχρονα ψάχνουν να ανακαλύψουν κάθε κλειστό διαμέρισμα, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φιλοξενία προσφύγων, αφού τα λεφτά τρέχουν από τα μπατζάκια των Μ.Κ.Ο. που τους χρηματοδοτούν.

Λεπτομέρεια και εδώ. Η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών ανήκει σε συγκεκριμένη αίρεση. Εκμεταλλεύονται τον πόνο και την απελπισία ξεριζωμένων ανθρώπων για να τους κάνουν να αλλαξοπιστήσουν! Προσηλυτισμός δηλαδή.

Αν και αλλόθρησκοι (μουσουλμάνοι), τους καλούν και στους γάμους, που τελούν στις εκκλησίες τους. Παρών σε έναν από αυτούς και αντιδήμαρχος μεγάλου Δήμου, που υποτίθεται ότι δεν θέλει ούτε να τους βλέπει και πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξή του ήταν λάβρος εναντίον προσφύγων και μεταναστών!

Φίλε μου δεν υπάρχουν ανεξήγητα μυστήρια. Αλληλεγγύη ναι. Αλλά με το αζημίωτο. Και για σένα φίλε μου, που κάπως αλλιώς τα φαντάστηκες, σου αφιερώνω του ρεφραίν του τραγουδιού των Poll από το μακρινό 1971.

Άνθρωπε αγάπα, τη φωτιά σταμάτα
και τη δύναμή σου δώσ’ την στο φιλί σου

Γιώργος Βαρδακώστας