Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ψήφισμα συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Η ΕΛΜΕ Πιερίας συμπαρίσταται ηθικά στους Έλληνες στρατιωτικούς που σε διατεταγμένη υπηρεσία στα ελληνοτουρκικά σύνορα και υπό άγνωστες...

Ψήφισμα συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Η ΕΛΜΕ Πιερίας συμπαρίσταται ηθικά στους Έλληνες στρατιωτικούς που σε διατεταγμένη υπηρεσία στα ελληνοτουρκικά σύνορα και υπό άγνωστες συνθήκες συνελήφθησαν από Τούρκους και παραμένουν κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές σαν κοινοί εγκληματίες από την Πέμπτη 01 Μαρτίου. 

Πρόκειται για ένα περιστατικό που προστίθεται στην ακολουθία των γεγονότων στην περιοχή των Ιμίων ανάμεσα κυρίως στις ακτοφυλακές των δύο χωρών. Με την σύλληψη και την κράτηση των δυο στρατιωτικών, η επιθετικότητα της Τουρκικής αστικής τάξης επεκτάθηκε πλέον από την Κύπρο και το Αιγαίο, στη Θράκη, όπου ανακινεί ζητήματα μειονότητας. 

Η εξέλιξη των γεγονότων δείχνει πως ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η Βορειοατλαντική Συμμαχία παρέχουν καμιά εξασφάλιση για τα σύνορα της χώρας. Κάθε φορά νίπτουν τας χείρας τους, είτε πρόκειται για τις παραβιάσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας είτε της Κύπρου. 

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες γιατί καλλιεργεί τον εφησυχασμό και οφείλει να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι Έλληνες στρατιωτικοί να γυρίζουν άμεσα και ασφαλείς στις οικογένειες τους. 

Αναμένουμε άμεσα την ουσιαστική παρέμβαση του καθ’ ύλην αρμόδιου για την περίπτωση, δηλαδή του ελληνικού κράτους. Απαιτούμε δημοκρατικά, ως ελεύθεροι Έλληνες τον άμεσο επαναπατρισμό τους με ασφάλεια, σεβόμενοι απόλυτα τη λεπτότητα του θέματος και την αγωνία των οικογενειών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας