Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Εκδικάζεται η Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας για τις επιλογές Διευθυντών του 2011

Το πρωτόδικο δικαστήριο αποφάσισε να επιβληθεί η ποινή των 8 μηνών φυλάκιση με αναστολή στα 7 μέλη του Συμβουλίου με την κατηγορία της...

Εκδικάζεται η Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας για τις επιλογές Διευθυντών του 2011

Το πρωτόδικο δικαστήριο αποφάσισε να επιβληθεί η ποινή των 8 μηνών φυλάκιση με αναστολή στα 7 μέλη του Συμβουλίου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Εκδικάζεται την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στο Εφετείο Λάρισας η έφεση των αιρετών και των μελών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης ( για παράβαση καθήκοντος) εξ αιτίας της βαθμολογίας που αφορούσε υποψήφιο Διευθυντή κατά τη διαδικασία των Επιλογών Διευθυντών Σχολικών Μονάδων του 2011 . 

Ειδικότερα τα επτά μέλη του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Καρδίτσας που έκαναν τις κρίσεις το 2011 καταδικάστηκαν σε οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας υποψήφιος Διευθυντής έκανε μήνυση στα ποινικά δικαστήρια κατά του επταμελούς Συμβουλίου διότι βαθμολογήθηκε με 11 (σ.σ. το άριστα ήταν 15).

Η δίκη στα ποινικά δικαστήρια έγινε τον περασμένο Νοέμβριο.

Το δικαστήριο αποφάσισε να επιβληθεί η ποινή των 8 μηνών φυλάκιση με αναστολή στα 7 μέλη του Συμβουλίου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και η δίκη στο Εφετείο ορίστηκε για το Οκτώβριο του 2017.

Εάν η απόφαση τελεσιδικήσει στο Εφετείο και γίνει αμετάκλητη στον Άρειο Πάγο τα επτά μέλη θα απολυθούν από το δημόσιο.

Πως βαθμολογήθηκαν οι υποψήφιοι Διευθυντές στην Καρδίτσα

Στο Νομό Καρδίτσας οι υποψήφιοι Διευθυντές για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις τωρινές (2017) κρίσεις στη Συνέντευξη έλαβαν από το Συμβούλιο Επιλογής υψηλές βαθμολογίες στο σύνολό τους.

Ειδικότερα σε σύνολο 70 υποψηφίων Διευθυντών :

Οι 55 έλαβαν βαθμό άριστα "8".

Από 7, 50 έως 7,99 βαθμολογήθηκαν 13 υποψήφιοι, και

Μόνο δύο υποψήφιοι βαθμολογήθηκε με 7,38

ΔΟΕ: Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος των αιρετών και των μελών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας

Η ΔΟΕ, με σημερινή ανακοίνωση,εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στους αιρετούς και στα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας, και τονίζει:

Α. Θεωρούμε αδιανόητη την ποινικοποίηση της συμμετοχής στα υπηρεσιακά συμβούλια και την έκφραση γνώμης σε αυτά (κάτι που γίνεται με βάση τις σχετικές διατάξεις νόμου), ζητούμε την αθώωση και την άμεση ανάκληση οποιασδήποτε δίωξης των συναδέλφων αιρετών και των μελών του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας.

Β. Για την ημέρα της δίκης κηρύσσεται τρίωρη στάση εργασίας (3 πρώτες ώρες των μαθημάτων) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη δίωξη των συναδέλφων, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.