Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Οργανικές τοποθετήσεις - Αιτήματα εκπαιδευτικών - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδ...

Οργανικές τοποθετήσεις - Αιτήματα εκπαιδευτικών - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 14-06-2017 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Οριστικές τοποθετήσεις στα εναπομείναντα οργανικά κενά.

Τοποθετήθηκαν ομόφωνα τρεις εκπ/κοί, που ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας. Ένας εκπ/κός ειδικότητας ΠΕ 09 στο ΓΕΛ Κορινού (με αίτησή του), ένας ΠΕ 11 (με αίτησή του) και ένας ΠΕ 18.12 (χωρίς αίτηση).

Θέμα 2ο: Ενημέρωση των μελών του συμβουλίου σχετικά με την αποστολή υπομνήματος της ΠΕΤΕΕΜ-ΤΕ 01 (καθηγητές εργαστηρίων), προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς επίσης και στις αρμόδιες Δ/νσεις και ΠΥΣΔΕ.

Το συγκεκριμένο έγγραφο αφορούσε τις υπεραριθμίες και τα οργανικά κενά των εκπ/κών ΤΕ και εμπεριείχε πολλές ανακρίβειες. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πέραν της έγγραφης απάντησης που θα λάβουν από το ΠΥΣΔΕ οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αναφέρω τα εξής: κενό τουλάχιστον 12 ωρών που προκύπτει σε μία ειδικότητα από μαθήματα που διδάσκονται με Α΄ ανάθεση συνιστούν οργανικό κενό στη συγκεκριμένη ειδικότητα. (Εγκύκλιος υπολογισμού κενών – πλεονασμάτων για το σχολικό έτος 2017-2018. Αρ. πρωτ. 61052/Ε2, 07/04/2017). Προφανώς οι ώρες που διδάσκονται με Β΄ ανάθεση λαμβάνονται υπόψη μόνο κατά τον υπολογισμό των λειτουργικών κενών.

Θέμα 3ο: Αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ 17.02, που αφορούσε βελτίωση θέσης.

Το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα, διότι δεν υπήρχε κενό στην ειδικότητά του στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Θέμα 4ο: Αιτήσεις τεσσάρων εκπ/κών για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ικανοποιήθηκαν όλες ομόφωνα.

Θέμα 5ο: Αίτημα εκπ/κού που αφορούσε την απαλλαγή του από το διδακτικό έργο για λόγους υγείας.

Αφού εξετάστηκε το αίτημα από το συμβούλιο, δρομολογήθηκε από την υπηρεσία η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Θέμα 6ο: Δύο αιτήματα ενός εκπ/κού σχετικά με τις υπεραριθμίες και τις ειδικές κατηγορίες.

Η απάντηση που θα δοθεί εγγράφως στον ενδιαφερόμενο εκπ/κό, προέκυψε από την πλειοψηφία του συμβουλίου 3:2 , αφού οι δύο αιρετοί αρνηθήκαμε να πάρουμε θέση, διότι όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ενημερωτικό, κατά το ΠΔ1/2003 το ΠΥΣΔΕ δεν είναι το αρμόδιο όργανο για το χαρακτηρισμό των ειδικών κατηγοριών. Επίσης κατόπιν ενημέρωσης των μελών του συμβουλίου από τον πρόεδρο αυτού, αναφέρω ότι υποβλήθηκαν από την υπηρεσία προς το υπουργείο τα δύο ερωτήματα, που ζήτησε ο αιρετός της ΚΕΕ Μπουλούμης Δημήτρης σε προηγούμενη συνεδρίαση, σχετικά με τις ειδικές κατηγορίες και αναμένονται οι απαντήσεις.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1) Η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 16-06-2017 και στη συνέχεια θα συνεδριάσει το διευρυμένο συμβούλιο, προκειμένου να εξετάσει τυχόν ενστάσεις των υποψηφίων Δ/ντών σχολικών μονάδων και να προβεί σε διορθώσεις του πίνακα κατάταξης-μοριοδότησης και στη συνέχεια να γίνει οριστικοποίηση αυτού.

2) Εφόσον δεν υπάρξουν εκπλήξεις μέσα στο καλοκαίρι από τη μεριά του Υπουργείου μας, το ΠΥΣΔΕ θα ασχοληθεί με την εξαγωγή των λειτουργικών κενών – πλεονασμάτων μετά τις τοποθετήσεις των νέων Δ/ντών και την ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, σε φορείς, Δ/νσεις κ.λ.π. Αυτό είναι πιθανόν να υλοποιηθεί τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου και αφορά κυρίως τους συναδέλφους που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή όσους επιθυμούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ.

3) Με τον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων Δ/ντών δεν ενεπλάκησαν οι αιρετοί του κλάδου, διότι είναι αρμοδιότητα της Δ/νσης. Οι αιρετοί θα εμπλακούμε μόνο στην εξέταση τυχόν ενστάσεων των υποψηφίων Δ/ντών και των συνεντεύξεων αυτών, ως μέλη του διευρυμένου συμβουλίου.

4) Λόγω πιθανώς κακόβουλης παραπληροφόρησης των συναδέλφων, οφείλω να δηλώσω δημόσια, ότι ουδέποτε ανέφερα, ακόμη και ως σκέψη, την επιθυμία μου να κατέβω ως υποψήφιος Δ/ντής σχολικής μονάδας για τις συγκεκριμένες κρίσεις. Προφανώς οι επιτήδειοι έχουν τους λόγους και τους τρόπους να διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες, αλλά δυστυχώς για αυτούς, τα γεγονότα τους εκθέτουν για άλλη μία φορά.


ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών