Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Επί ποδός πολέμου στην Κριμαία - Η Μόσχα στέλνει S-400 - Κρίσιμες ώρες

Κατακόρυφα ανεβαίνει το πολεμικό θερμόμετρο στην Κριμαία καθώς μετά τις κινήσεις ουκρανικών στρατευμάτων στη μεθόριο με την προσαρτημένη...

Επί ποδός πολέμου στην Κριμαία - Η Μόσχα στέλνει S-400 - Κρίσιμες ώρες
Κατακόρυφα ανεβαίνει το πολεμικό θερμόμετρο στην Κριμαία καθώς μετά τις κινήσεις ουκρανικών στρατευμάτων στη μεθόριο με την προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο, η Μόσχα στέλνει στη διακεκαυμένη ζώνη το προηγμένο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S400.
Η απόφαση θεωρείται απάντηση των Ρώσων στις κινήσεις Ουκρανών σαμποτέρ – όπως υποστηρίζει το Κρεμλίνο – στη μεθόριο Ουκρανίας – Κριμαίας. Μάλιστα ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε υποσχεθεί ότι η χώρα του θα λάβει τα απαιτούμενα μέτρα και κάλεσε ΗΠΑ και ΕΕ να... συνετίσουν το Κίεβο.

Νωρίτερα χθες ο Ουκρανός Πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, έθεσε σε ύψιστη ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του και αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στρατού σε επεισόδια στα σύνορα.
Σε μια νέα επίδειξη δύναμης οι Ρώσοι βγάζουν εκ νέου τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας στα ανοιχτά για ασκήσεις δείχνοντας ότι είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Ήδη, σύμφωνα με το Reuters, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τους επιτελείς όλων των σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων αλλά και τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών σε μια σύσκεψη κατά την οποία αναλύθηκαν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Οι δύο πλευρές είναι πλέον με το δάχτυλο στη σκανδάλη καθώς το Κίεβο πραγματοποιεί στην περιοχή προγραμματισμένα γυμνάσια και ο Ποροσένκο ζήτησε ετοιμότητα μάχης από τον στρατό του.
Οι ΗΠΑ ζητούν σχεδόν επιτακτικά και από τις δύο πλευρές να κατεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, ενώ το θέμα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Εκεί ο πρέσβης της Ουκρανίας, κατηγόρησε τη Ρωσία πως έχει συγκεντρώσει κοντά στα σύνορα με την Κριμαία 40.000 στρατιώτες.

Πηγή