Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

"Μαζική αποβολή" από την κυβέρνηση σε εκατοντάδες μαθητές των ΕΠΑΛ!

Άλλο ένα πλήγμα, μετράει ο απλός λαός, και μάλιστα από μια "αριστερή κυβέρνηση", τον οποίο υποτίθεται ότι έχει υποσχεθεί να ...

"Μαζική αποβολή" από την κυβέρνηση σε εκατοντάδες μαθητές των ΕΠΑΛ!

Άλλο ένα πλήγμα, μετράει ο απλός λαός, και μάλιστα από μια "αριστερή κυβέρνηση", τον οποίο υποτίθεται ότι έχει υποσχεθεί να προστατέψει.

Με ΦΕΚ από το υπουργείο Παιδείας και με απόφαση των περιφερειαρχών της χώρας, έχει διακοπεί η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων (4 έως 10 μαθητών) στα ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια), ωθώντας έτσι στην διακοπή της εκπαίδευσής τους εκατοντάδες μαθητές και μάλιστα στο μέσον της εκπαιδευτικής τους σταδιοδρομίας ( Γ' τάξη)! 

Συγκεκριμένα στην πόλη μας την Κατερίνη, από το 1ο ΕΠΑΛ και από το Εσπερινό ΕΠΑΛ δεν έχει εγκριθεί η λειτουργία των τμημάτων Πληροφορικής, Φυσικοθεραπευτών, Δομικών Εργων, Βοηθών Φαρμακείου, Αργυροχρυσοχόων, Γραφικών Τεχνών και Τεχνικών Θερμικών Εγκαταστάσεων στην Γ' τάξη με συνολικά 39 μαθητές! Οι μαθητές αυτών των τμημάτων, και πριν καλά-καλά χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, πρέπει να σταματήσουν το σχολείο! Ειδικά στο Εσπερινό ΕΠΑΛ όπου φοιτούν ενήλικες μαθητές, οι οποίοι πολλοί από αυτούς είναι εργαζόμενοι και οικογενειάρχες, η απόφαση αυτή ουσιαστικά τους αφαιρεί το δικαίωμα στην μόρφωση και την τεχνική κατάρτιση, σε χρόνους μάλιστα όπου πολλοί πασχίζουν να βρουν δουλειά. Αυτό συμβαίνει διότι το απογευματινό σχολείο σε πάρα πολλούς νομούς της χώρας, όπως και στον δικό μας, είναι μοναδικό και για να συνεχίσουν τις σπουδές τους αυτοί οι μαθητές, θα πρέπει να μετακινούνται σε γειτονικό νομό ίσως και μακρύτερα.

Παρ' όλα αυτά το υπουργείο παιδείας δεν εξαίρεσε τέτοιες και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις διευθυντών, εκπαιδευτικών και μαθητών, με αποτέλεσμα να χαθούν τα χρόνια (Α και Β τάξη) που δαπάνησαν κάποιοι μαθητές στην προσπάθειά τους να μετέχουν στο ύψιστο αγαθό της μόρφωσης. Η ζημιά όμως δεν πρόκειται να είναι μόνον αυτή. Ο τρόμος και η ανασφάλεια έχει ήδη καταλάβει και τους υπόλοιπους μαθητές οι οποίοι αμφιβάλλουν για τον μέλλον των σπουδών τους στην δημόσια εκπαίδευση και αρχίζουν να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε άλλες διεξόδους με κυριότερη την απόδραση στο εξωτερικό.

Και για να πούμε τα πράγματα με την γλώσσα της "αριστερής" κυβέρνησης αλλά την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση: "Το ανάλγητο υπουργείο Παιδείας αποβάλλει από τα δημόσια σχολεία τα κατώτερα οικονομικά στρώματα και τους στερεί το δικαίωμα στην μόρφωση και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ντροπή και αίσχος σε όσους προτιμούν να ευημερούν οι αριθμοί και δέχονται να θυσιάζουν στο βωμό του χρήματος , αξίες και ιδανικά όπως η μόρφωση, η υγεία, κ.α."


Αϊναλής Παντελής

Εκπαιδευτικός Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης