Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ασυνείδητοι τουρίστες τραβούσαν selfies με δελφινάκι, μέχρι που πέθανε

Τραγικό τέλος βρήκε ένα δελφινάκι που εξόκειλε σε πολυσύχναστη ισπανική παραλία. Οι ασυνείδητοι τουρίστες που το βρήκαν,  το έδιναν ο ...

Ασυνείδητοι τουρίστες τραβούσαν selfies με δελφινάκι, μέχρι που πέθανε

Τραγικό τέλος βρήκε ένα δελφινάκι που εξόκειλε σε πολυσύχναστη ισπανική παραλία. Οι ασυνείδητοι τουρίστες που το βρήκαν,  το έδιναν ο ένας στον άλλο για να τραβήξουν selfies, μέχρι που εκείνο πέθανε.

Οι περίεργοι τουρίστες συνέρρευσαν στο σημείο, όπου εντοπίστηκε το μικρό κήτος στη Mojácar της Αλμέιρα και ορισμένοι απ’ αυτούς άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες μαζί του, ενώ εκείνο ψυχορραγούσε.


Σε μια οργισμένη ανακοίνωσή της η οργάνωση προστασίας της θαλάσσιας ζωής Equinac επεσήμανε ότι το δελφινάκι πρέπει να ήταν τρομοκρατημένο κι ότι θα μπορούσε να είχε σωθεί αν οι παραθεριστές είχαν ειδοποιήσει εγκαίρως τις αρχές.

Φωτογραφίες δείχνουν τους λουόμενους να χαϊδεύουν το μικρό θηλαστικό καθώς επέπλεε «τρομαγμένο και εξασθενημένο» στα ρηχά, αφού είχε απομακρυνθεί από τη μητέρα του.

«Γι’ άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι τα ανθρώπινα όντα είναι το πιο παράλογο είδος που υπάρχει», γράφει η Equinac.

«Πολλοί αδυνατούν να νιώσουν συμπάθεια για ένα μοναχικό, τρομαγμένο ον, χωρίς τη μητέρα του και τρομοκρατημένο επειδή πολλοί από σας, μέσα στην εγωπάθειά σας, το μόνο που θέλατε είναι να το φωτογραφίσετε και να το αγγίξετε, ακόμη κι αν το ζώο υποφέρει από στρες.»


Μέλη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης έτρεξαν να βοηθήσουν το δελφινάκι όταν ένας παραθεριστής τηλεφώνησε τελικά στις αρχές. Αλλά μέχρι να φθάσουν στο σημείο, 15΄αργότερα, το άτυχο θηλαστικό είχε πεθάνει.

«Τα κητώδη είναι ζώα πολύ ευαίσθητα στο άγχος και το να τα περικυκλώνουν, να τα αγγίζουν και να τραβούν φωτογραφίες μαζί τους τους προκαλεί πολύ ισχυρό σοκ, που επιταχύνει την καρδιοαναπνευστική ανακοπή, πράγμα που τελικά συνέβη», είπε η Equinac. Και προειδοποίησε ότι η παρενόχληση των προστατευόμενων ειδών δελφινιών μπορεί να διωχθεί ποινικά.

Τέσσερα είδη δελφινιών απαντούν ανοικτά των ακτών της Αλμέιρα, όπως και σπάνιες χελώνες και έξι είδη φάλαινας.