Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Καμία αύξηση ωραρίου στους εκπαιδευτικούς - Τι θα λέγατε για μία μείωση;

Διαβάζουμε στη σελίδα του υπουργείου παιδείας: "Με αφορμή δημοσιεύματα σε ορισμένες ιστοσελίδες, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευν...

Καμία αύξηση ωραρίου στους εκπαιδευτικούς - Τι θα λέγατε για μία μείωση;

Διαβάζουμε στη σελίδα του υπουργείου παιδείας:

"Με αφορμή δημοσιεύματα σε ορισμένες ιστοσελίδες, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών τόσο στα Δημόσια όσο και στα Ιδιωτικά Σχολεία."

Να θυμίσουμε ότι το 2013 ο τότε "κακός" υπουργός παιδείας Αρβανιτόπουλος είχε αυξήσει το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών κατά 2 ώρες την εβδομάδα. Μπορεί σε μερικούς να φαίνεται ασήμαντη αυτή η αύξηση, είχε όμως καταστροφικές συνέπειες.

Αρκετοί  εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι και σε πέντε (5) διαφορετικά σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Και βέβαια κανείς δεν υπολογίζει το χρόνο και το κόστος μετακίνησης από σχολείο σε σχολείο. 

Κανείς επίσης δεν υπολογίζει τον επιπλέον χρόνο προετοιμασίας στο σπίτι και το επιπλέον διοικητικό έργο, που προέκυψε από την αύξηση αυτή. Σε πολλές περιπτώσεις ο εκπαιδευτικός αναγκάζεται να αναλάβει αντικείμενα διαφορετικά από αυτά που έχει σπουδάσει ξοδεύοντας άπειρο προσωπικό χρόνο για να μπορέσει να τα διδάξει.

Οι μεταθέσεις σταμάτησαν, οι αποσπάσεις με το σταγονόμετρο. Οικογένειες διαλύονται ή κινδυνεύουν να διαλυθούν.

Κι όλα αυτά στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων.

Τότε είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες και οι εκπαιδευτικοί οδηγήθηκαν, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στα πρόθυρα απεργίας μέσα στις εξετάσεις. Η τότε κυβέρνηση και σημερινή αντιπολίτευση τους επιστράτευσε και η πουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία, τους έστειλε με την ουρά κάτω από τα σκέλια πίσω στα σχολεία.

Ήταν και η τελευταία φορά που ο κλάδος προσπάθησε να σηκώσει κεφάλι.

Η τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση είχε τάξει να αποκαταστήσει το δίκαιο, επαναφέροντας το ωράριο των εκπαιδευτικών στα προ Αρβανιτόπουλου επίπεδα. Έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει ν' ακούμε ψέματα, που μας φαίνεται φυσιολογικό να μην υλοποιούνται ο προεκλογικές δεσμεύσεις. Οι μύτες μεγαλώνουν, όμως κανείς πλέον δεν το προσέχει.  

Η ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας μοιάζει αστεία. Κανείς όμως δε γελάει γιατί και μόνο ότι χρειάστηκε να βγει ανακοίνωση, μας βάζει σε σκέψεις. Έχουμε επίσης συνηθίσει να μας κοροϊδεύουν. Έτσι όταν κάποιος μας βεβαιώνει για κάτι, εμείς περιμένουμε να συμβεί ακριβώς το αντίθετο.

Αντί για αύξηση, τι θα λέγατε για καμιά μείωση; Όχι των μισθών πάλι, αλλά του ωραρίου αυτή τη φορά.

Λένε γι' αυτούς που έχουν μεγάλη μύτη ότι έχουν κάτι άλλο μεγάλο. Λάθος κάνουν. Είναι μικροί κι ασήμαντοι οι Συρανό που μας κυβερνούν.  

Γιώργος Βαρδακώστας