Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ενημερωτικό της 5ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας (από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών)

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Φτάσαμε αισίως στην 5 η κανονική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας. Να θυμάσαι πάντα ότι ...

από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών
Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών
Φτάσαμε αισίως στην 5η κανονική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας. Να θυμάσαι πάντα ότι η ενημέρωση που ακολουθεί δεν είναι αντικειμενική. Αποτυπώνει τα όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση, σύμφωνα με τα μέλη του Δ.Σ. που ανήκουν στην μοναδική πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη, την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών. 

Ημέρα: Τρίτη 7 Μαρτίου 2017
Τόπος Γραφεία Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας (Ειρήνης 34)
Απών ο Πρόεδρος
Ώρα έναρξης: 20:15
Ώρα λήξης: 22:30

Τη συζήτηση συντονίζει ο Αντιπρόεδρος.

Θέμα 1ο: Υπογραφή πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων (7-2-2017 και 21-2-2017)

Αντιπρόεδρος: Ως ένδειξη διαμαρτυρίας δεν υπογράφω το  πρακτικό της συνεδρίασης στις 21-2-2017 γιατί σ’ αυτό αναφέρεται στο πρώτο θέμα:

«Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Βαρδακώστας ζήτησε  να αλλάξει το λεκτικό σε ένα σημείο στο θέμα 10 στο πρακτικό 4 (7-2-17). Το πρακτικό θα δοθεί για υπογραφή με τη διόρθωση στο επόμενο ΔΣ.
(Σημείωση: το πρακτικό είχε σταλεί ηλεκτρονικά στα μέλη του ΔΣ για να κάνουν τις παρατηρήσεις τους πριν το επόμενο ΔΣ)»

Αντιπρόεδρος: Η σημείωση στο τέλος του θέματος υποδηλώνει ότι, παρά το ότι το πρακτικό είχε σταλεί ηλεκτρονικά, εγώ περίμενα για να ζητήσω τη διόρθωση την ημέρα της συνεδρίασης και όχι νωρίτερα, προκειμένου να δημιουργήσω προβλήματα. Ωστόσο όλοι γνωρίζετε, επειδή το έχω ξανααναφέρει, ότι παίρνω email, όπου τα συνημμένα αρχεία, αντί για κατάληξη .doc, έχουν κατάληξη .dat και δεν ανοίγουν. Επί 3,5 χρόνια, που ήμουν Γραμματέας και Πρόεδρος, δεν πήρατε ποτέ από εμένα email που να μην μπορούσατε να το διαβάσετε. Θεωρώ ότι έχω το ίδιο δικαίωμα με όλους τους υπόλοιπους να μπορώ να διαβάζω τα επισυναπτόμενα κείμενα, χωρίς να καταφεύγω σε πατέντες.

Θέμα 2ο: Εκλογή ταμία Ε.Λ.Μ.Ε.

Το συγκεκριμένο θέμα θα το βλέπεις σε κάθε ενημερωτικό μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Μην μπερδεύεσαι. Το πλήρωμα του χρόνου δεν θα έρθει στη Δευτέρα Παρουσία, αλλά όταν το επιβάλλει η στρατηγική της ΔΑΚΕ. Ήδη πριν από τη σύσταση του νέου Δ.Σ. παραιτήθηκαν οι δύο πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι της ΔΑΚΕ. Περιμένουμε με υπομονή, πότε θα παραιτηθούν κι άλλοι, μέχρι να έρθει η σειρά εκείνου που πρέπει να πάρει απόσπαση, προς το καλοκαίρι λογικά. Η θέση του ταμία θα περιμένει ως τότε αδειανή ελλείψει υποψηφίου.

Θέμα 3ο: Αποζημίωση ωρομίσθιου εκπαιδευτικού  Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Άκου ή μάλλον διάβασε μια απίστευτη ιστορία, που αφορά τους ωρομίσθιους συναδέλφους.

Η πολιτεία συνεπής στην ασυνέπειά της αφήνει τους συναδέλφους αυτούς χωρίς αμοιβή για την εβδομάδα από 9/1/2017 έως 16/1/2017. Γιατί πιστεύεις;

Όσο κι αν προσπαθήσεις, αποκλείεται να το βρεις. Από 1/1/2017 έχει αλλάξει η υπηρεσία από την οποία μισθοδοτούνται ο συγκεκριμένοι συνάδελφοι. Μόνο που το σχετικό ΦΕΚ βγήκε στις 16/1/2017. Έτσι η νέα υπηρεσία (Δ.Υ.Ε.Ε.) αρνείται να καλύψει τη δαπάνη για το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή πρακτικά για την εβδομάδα από 9/1/2017 έως 16/1/2017.

Το αστείο είναι ότι στις άλλες Διευθύνσεις δεν παρατηρείται αντίστοιχο πρόβλημα και οι συνάδελφοι πληρώνονται κανονικά. Μοναδική εξαίρεση η Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Όταν ένας συνάδελφος απευθύνθηκε στις δύο εμπλεκόμενες υπηρεσίες ΔΙ.Δ.Ε. και Δ.Υ.Ε.Ε., αυτές ένιψαν τας χείρας των και ουσιαστικά του είπαν να ψάξει μόνος του να βρει τη λύση. Ψάχνοντας αυτός έφτασε στα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε. να ζητήσει στήριξη από το συνδικαλιστικό του όργανο, συνδικαλιστής και ο ίδιος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποφοίτων Ωδείων και Μουσικών Δημόσιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΜΕ: Να προκηρύξουμε δίωρη στάση εργασίας και να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙ.Δ.Ε.!

Ευκαιρία για γιορτή. Τώρα που βρήκαμε παπά, ας θάψουμε 5-6.

Ευτυχώς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. δείχνουν περισσότερη σωφροσύνη και οι προτάσεις τους περιορίζονται στο να γίνει μία παράσταση διαμαρτυρίας, η οποία να έχει διερευνητικό χαρακτήρα, προκειμένου να βρεθεί ποιος φταίει.

Αντιπρόεδρος: Προτείνω επιπλέον να κατατεθεί γραπτό αίτημα προς τη ΔΙ.Δ.Ε. με το οποίο να ζητείται γραπτή απάντηση.

Η πρόταση γίνεται δεκτή ομόφωνα (6-0).

Η παράσταση διαμαρτυρίας ορίζεται για την Πέμπτη 9/3/2017, δηλαδή, τώρα που διαβάζεις αυτό το ενημερωτικό έχει ήδη γίνει.

- Τι ώρα να πούμε;

ΠΑΜΕ: Εγώ μπορώ στις 12:30
Αντιπρόεδρος: Στις 12:00 έχει ΠΥΣΔΕ και μέχρι τις 12:30 δεν θα έχει τελειώσει προφανώς.
ΠΑΜΕ: Να διακόψουμε το ΠΥΣΔΕ.
Αντιπρόεδρος: Ναι ας το διακόψουμε. Δεν πειράζει που στο ΠΥΣΔΕ εξετάζονται και αιτήματα άλλων συναδέλφων.
ΠΑΜΕ: Θα ‘ρθει η στιγμή που θα φάτε πολύ ξύλο από τους συναδέλφους. Εκπροσωπείς το σωματείο, να είσαι σοβαρός.
Αντιπρόεδρος: !!!

Συνάδελφε, μπορεί να βλέπεις θαυμαστικά στον παραπάνω διάλογο, ωστόσο η τραμπουκική συμπεριφορά του ΠΑΜΕ καθόλου θαυμασμό δεν προκαλεί. Ούτε και φόβο βέβαια. Αντίθετα, προκαλεί αηδία η σοβιετικού τύπου αντίληψη περί δημοκρατίας. Ευτυχώς για μας στην Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, δεν υπάρχουν γκουλάγκ στην Ελλάδα (ακόμα).

Αλλά και συ συνάδελφε, όταν ψηφίζεις τους εκπροσώπους σου, να ξέρεις ότι πίσω από τα πρόσωπα κρύβονται οι απόψεις. Όταν διαλέγεις πρόσωπο, διαλέγεις και ό,τι κρύβεται από πίσω.

Θέμα 4ο: Ενημέρωση για την εγκύκλιο αναγνώρισης προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα (για βαθμολογική αναγνώριση).

Ο Γενικός Γραμματέας προτείνει να ενημερώσει η Ε.Λ.Μ.Ε. τους συναδέλφους, αποστέλλοντας με email τη σχετική εγκύκλιο, καθώς και το όνομα του αρμόδιου υπαλλήλου της Διεύθυνσης.

Η πρόταση εγκρίνεται ομόφωνα (6-0)

Ο Αντιπρόεδρος προτείνει να βγει κείμενο για τον εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης για άλλη μια φορά πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Το ΠΑΜΕ ανταπαντά ότι πρέπει να καταγγείλουμε συνολικά τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ (!) και ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι παρωνυχίδα, δεν είναι το μείζον.

Ωστόσο η πρόταση να βγει κείμενο υπερψηφίζεται ομόφωνα (6-0). Τώρα τι κείμενο θα βγει, ένας Θεός ξέρει.

Θέμα 5ο: Ενημέρωση εκπαιδευτικών και άλλων για την ομάδα του fb ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Έτσι ακριβώς όπως το διαβάζεις. Πολύ «σημαντικό» θέμα. Όπως το ξανάπαμε. Εμφανίζεται σε κάθε συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. Το «σοβαρό» αυτό θέμα είναι πρόταση της ΔΑΚΕ. Για την ιστορία να πούμε ότι την ημερήσια διάταξη καταρτίζει ο Πρόεδρος με τον Γενικό Γραμματέα, αφού λάβουν υπόψη τους τις απόψεις των υπολοίπων μελών. Τα θέματα τίθενται κατά σειρά σπουδαιότητας. Οπότε καταλαβαίνεις ποια θέματα είναι σημαντικά σύμφωνα με την άποψη της ΔΑΚΕ και της Α.Α.Κ.

Απόντος του Προέδρου, την εισήγηση κάνει ο Οργανωτικός Γραμματέας.

Οργανωτικός Γραμματέας: Να ενημερωθούν όλοι ότι η Ομάδα δεν είναι Ε.Λ.Μ.Ε. αλλά η ομάδα του Βαρδακώστα.  
ΠΑΜΕ: Αυτονόητο.
Γενικός Γραμματέας: Να μπει κι άλλος διαχειριστής.
Αντιπρόεδρος: Θα κάνω Διαχειριστή τον Μπουλούμη.
Γενικός Γραμματέας: Ο Μπουλούμης δεν έχει facebook.
Αντιπρόεδρος: Θα του κάνω εγώ έναν λογαριασμό.
ΠΑΜΕ: Δεν μπορούμε ν’ ασχολούμαστε με χαζομάρες.

Ας ψηφίσουμε. Η πρόταση περνάει με ψήφους 4 υπέρ και 2 λευκά (Κ.Ε.Ε.)

Συνάδελφε, το θέμα θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό. Επί 3,5 χρόνια οι κομματικές παρατάξεις χρησιμοποίησαν την ομάδα της Ε.Λ.Μ.Ε. στο facebook https://www.facebook.com/groups/elmepierias ως πίνακα ανακοινώσεων για να προβάλλουν τις θέσεις τους και τις θέσεις των κομμάτων που εκπροσωπούν. Όμως δυστυχώς γι’ αυτούς στην ομάδα ακούγονται όλες οι απόψεις ελεύθερα. Μ’ αυτό το «ελεύθερα» ενοχλούνται και θέλουν να την ελέγξουν, να βάλουν «κανόνες». Προς το παρόν η ομάδα παραμένει ελεύθερη. Όποιος αντέχει, μένει. Όποιος δεν αντέχει, ας κάνει τη δική του μικρή κομματική ομαδούλα. 

Θέμα 6ο: Αλλαγή εταιρείας web hosting

Άλλο ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα! Θυμάσαι που η ΔΑΚΕ θα έκανε πρόταση για τη σελίδα της Ε.Λ.Μ.Ε. Αυτή είναι η πρόταση. Να αλλάξουμε τον πάροχο που φιλοξενεί τη σελίδα, ώστε να βγαίνει πιο φθηνά.

- Αυτό μόνο;
- Έ, όχι μόνο. Επίσης να μπουν περιορισμοί, ώστε να μην μπορεί να μπαίνει οποιοσδήποτε και να γράφει ό,τι θέλει!

Για να μην μπερδεύεσαι, η σελίδα της Ε.Λ.Μ.Ε. www.elmepierias.gr δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα της Ε.Λ.Μ.Ε. στο facebook. Και φυσικά στην σελίδα της Ε.Λ.Μ.Ε. δεν μπαίνει όποιος θέλει, αλλά μόνο οι παρατάξεις και όποιος έχει δικαιώματα συγγραφέα, που του έχει παραχωρηθεί στο παρελθόν από τον εκάστοτε διαχειριστή. Για τη ΔΑΚΕ όμως δεν θα πρέπει να μπορεί να γράφει κανένας! 

Το θέμα θα ξανασυζητηθεί την επόμενη φορά.

Θέμα 7ο: Κάρτα εκπαιδευτικού

- Ποιος φέρνει το θέμα;
- Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Θυμάσαι συνάδελφε την κάρτα του εκπαιδευτικού; Ήταν μία πρότασή μας από το 2013, που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Την υλοποιήσαμε μόνοι μας ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών το 2014 με σκοπό να την πάρουν όλοι οι συνάδελφοι, ανεξάρτητα αν είναι διορισμένοι ή αδιόριστοι, αν ψηφίζουν στις εκλογές ή όχι.

Τρέξαμε πόρτα-πόρτα και μαζέψαμε 80 επιχειρήσεις, που προσφέρουν εκπτώσεις και προνόμια στους κατόχους της κάρτας. Μόνο ξύλο που δεν φάγαμε, γιατί η κίνηση θεωρήθηκε από τις κομματικές παρατάξεις ψηφοθηρική!

Κάναμε τότε ένα βήμα πίσω. Αντί να την πάρουν όλοι την κάρτα, να τη δικαιούνται μόνο τα μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. που είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Γιατί; Γιατί έτσι ήθελαν οι κομματικές παρατάξεις.

Και τι έγινε από τότε; Απολύτως τίποτα. Ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξη της κάρτας και ακόμα πιο λίγοι τη χρησιμοποιούν. Καιρός λοιπόν να την επικαιροποιήσουμε και να την ενεργοποιήσουμε. Έτσι όλοι οι συνάδελφοι θα έχουν από τη χρήση της κάρτας πολύ μεγαλύτερο όφελος από τα 32 € που θα πρέπει να δίνουν για τη συνδρομή. Τελεία.

ΠΑΜΕ: Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Σε καμία περίπτωση. Είναι αχαρακτήριστο. Δεν ταυτίζουμε την ιδιότητα τους μέλους με τον κάτοχο μιας κάρτας. Με αυτά τα γιαχωβάδικα εμείς διαφωνούμε.

Αντιπρόεδρος: Μα την ταύτιση του μέλους της Ε.Λ.Μ.Ε. με τον κάτοχο της κάρτας δεν την προτείναμε εμείς, αλλά όλοι εσείς οι υπόλοιποι. Εμείς αντίθετα, είπαμε να την πάρουν όλοι, ακόμη κι οι συνταξιούχοι και οι δάσκαλοι.  

Ευτυχώς όλοι οι υπόλοιποι έχουν διαφορετική άποψη από το ΠΑΜΕ και έτσι το θέμα θα ξανασυζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ.

ΠΑΜΕ: Και σε κάθε περίπτωση να μην έχει σχέση με τα φαγητά και τα βρακιά που θα ψωνίζει κάποιος. Να εστιάζει σε βιβλία, θέατρα κ.λ.π.

Κατάλαβες συνάδελφε; Μόνο πνευματική τροφή από το ΠΑΜΕ και μάλιστα σε κονσέρβα αφού θέατρα στην Κατερίνη δεν έχουμε. Εμείς πάντως οι υπόλοιποι έχουμε ανάγκη και από τα υπόλοιπα. Θέλουμε και το ψωμί και το κρέας να αγοράζουμε φθηνότερα, αλλά και τα βρακιά και το χαρτί υγείας, αν γίνεται. Όποιος αντέχει μόνο με πνευματική τροφή, ας πάει να παίξει στο Survivor.

Θέμα 8ο: Συγχωνεύσεις ειδικοτήτων

8ο κατά σειρά σπουδαιότητας θέμα, αλλά όχι τελευταίο. Και αυτό το θέμα από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών.

Παρούσα μία συνάδελφος τεχνικής ειδικότητας που μας εξηγεί τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ενοποιήσεις, αλλά και τους διαχωρισμούς ειδικοτήτων στον τομέα υγείας.

ΠΑΜΕ: Γίνονται όλα στη λογική  των περικοπών. Μείωση προσωπικού, μείωση ωρολογίων προγραμμάτων. Κοπτοραπτική, δημοσιονομική πειθαρχία. Μπιπ ο υπουργός παιδείας. Δεν θα υπάρξει ωφέλεια για κανέναν. Τα σχολεία δεν υπάρχουν για να δουλεύει ο Βαρδακώστας, αλλά για να μαθαίνουν τα παιδιά!

Αν καταλάβεις πού κολλάει ο Βαρδακώστας, πες το και σε μας. Προφανώς στα σχολεία όπου δουλεύει ο Βαρδακώστας, τα παιδιά δεν μαθαίνουν, ενώ εκεί που δουλεύουν οι σύντροφοι του ΠΑΜΕ, μαθαίνουν τα ΠΑΝΤΑ.

Απόφαση: σε επόμενο Δ.Σ. να βγει κείμενο για τις ενοποιήσεις.

Θέμα 9ο: Μοριοδότηση για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών για σπουδάζοντα τέκνα

- Ποιος φέρνει αυτό το (ασήμαντο) θέμα;
- Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Όσοι συνάδελφοι έκαναν αίτηση για μετάθεση, βελτίωση ή οριστική τοποθέτηση διάβασαν στην εγκύκλιο των μεταθέσεων ότι τα προστατευόμενα τέκνα μοριοδοτούνται μόνο εφόσον δεν βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο της φοίτησής τους. Όμως, αν ένας φοιτητής βρίσκεται σήμερα στο τελευταίο εξάμηνο της φοίτησής του, το Νοέμβριο, που κανονικά γίνονται ο αιτήσεις μετάθεσης, ήταν στο προτελευταίο και ο εκπαιδευτικός γονέας θα μοριοδοτούταν κανονικά.

Εξάλλου, ο λόγος που μοριοδοτούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν σπουδάζοντα τέκνα, είναι επειδή αυτά επιβαρύνουν την οικογένεια με διάφορους τρόπους, αλλά κυρίως οικονομικά. Δεν μπορεί η πολιτεία (ακόμα και επί εποχής Αρβανιτόπουλου) να θεωρεί ότι ένας φοιτητής μπορεί να τελειώσει τη σχολή του σε ν+2 έτη, αλλά να θεωρείται προστατευόμενο μέλος μόνο για τα ν έτη μείον ένα εξάμηνο. Είναι παράλογο και άδικο και πρέπει να αλλάξει.
  
Απόφαση: Να ενημερωθεί η ΟΛΜΕ με σκοπό να αναδείξει το θέμα

Θέμα 10ο: Συστηματική παραπλάνηση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. από το ΠΑΜΕ και χρησιμοποίηση της Ε.Λ.Μ.Ε. για κομματικούς λόγους.

- Ποιος φέρνει το θέμα;
- Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Η αφορμή για το θέμα αυτό είναι η πρόσφατη εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσμένους πατριώτες, όπου το ΠΑΜΕ, σύμφωνα με την άποψη της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών παραπλάνησε για άλλη μια φορά την Ε.Λ.Μ.Ε., με αποτέλεσμα, παρά το ότι υπήρχε επίσημη εκδήλωση από το Δήμο Κατερίνης, να κληθούν οι συνάδελφοι να παραστούν στην κομματική φιέστα του Κ.Κ.Ε.

Επίσης σε κάθε συνεδρίαση υπάρχουν 2-3 κείμενα - ψηφίσματα του ΠΑΜΕ, που όλα μα όλα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προωθούν θέσεις και απόψεις του Κ.Κ.Ε.

Επειδή η Ε.Λ.Μ.Ε. δεν είναι κομματικό μαγαζάκι κανενός, πολύ περισσότερο του ΠΑΜΕ, αυτό θα πρέπει να σταματήσει άμεσα. Αν συνεχιστεί η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών επιφυλάσσεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. για συστηματική και εσκεμμένη παραβίαση του καταστατικού.

ΠΑΜΕ: Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Οι απόψεις του Βαρδακώστα ταυτίζονται με φασιστικές ή ρατσιστικές απόψεις. Φάνηκε στο ψήφισμα για το δήμαρχο Πελετίδη. Το γνωρίζουν οι συνάδελφοι. Είναι θέμα συζήτησης στους συλλόγους. Ο Βαρδακώστας αλλά και η Κ.Ε.Ε.

Γενικός Γραμματέας: Δεν υπάρχει παραπλάνηση η Π.Ε.Α.Ε.Α. δεν είναι Κ.Κ.Ε. δεν νομίζω ότι το έκανε επίτηδες για να μας παραπλανήσει.
Μέλος: Δεν παραπλανήθηκα γνωρίζω την Π.Ε.Α.Ε.Α. από τα 18. Όχι στην εκδήλωση του δήμου με την Χρυσή Αυγή ούτε με το ΣΥ.ΡΙΖΑ. Μόνο εκεί μπορούμε να συμμετέχουμε.
Οργανωτικός Γραμματέας: Δεν ήξερα ότι γίνονται εκδηλώσεις από άλλους, όμως δεν το θεωρώ παραπλάνηση.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Κάποιοι ήξεραν τι είναι η Π.Ε.Α.Ε.Α. και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να προσκαλέσουν τους συναδέλφους σε μία εκδήλωση όπου εκτός από την Ε.Λ.Μ.Ε. συμμετείχε μόνο το Κ.Κ.Ε., η Κ.Ν.Ε. και η Λαϊκή Ενότητα. Οι υπόλοιποι δεν ήξεραν, ωστόσο δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα.

Συμπέρασμα: Σύμφωνα με τις κομματικές παρατάξεις είναι λογικό η Ε.Λ.Μ.Ε. να προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς σε κομματικές εκδηλώσεις. Το κομματικό μαγαζάκι που λέγαμε.

Θέμα 11ο: Ψήφισμα καταδίκης της παραχώρησης του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης στον Κασιδιάρη για πολιτική εκδήλωση και Παρουσίαση βιβλίου.

Το θέμα είναι εκτός ημερήσιας διάταξης και, όπως καταλαβαίνεις, είναι καθαρά εκπαιδευτικό. Είναι από τις πιο απολαυστικές στιγμές των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Έχει πλάκα να παρακολουθείς τις κομματικές παρατάξεις να προσπαθούν να εξουδετερώσουν τους κομματικούς τους αντιπάλους, χρησιμοποιώντας την Ε.Λ.Μ.Ε. ως όχημα. Άλλωστε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Για το συγκεκριμένο θέμα κατεβαίνουν δύο κείμενα, ένα από το ΠΑΜΕ κι ένα από την Α.Α.Κ. Τα δύο κείμενα έχουν μια σημαντική διαφορά. Το κείμενο της Α.Α.Κ. καταγγέλλει τον Πρόεδρο του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης Παυλίδη Θεόδωρο, που με δική του απόφαση, όπως προβλέπεται, παραχωρήθηκε η αίθουσα. Άλλωστε η συντάκτης του κειμένου είναι και δημοτική σύμβουλος του Άλλου Δρόμου, οπότε είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πλήξει τον αντίπαλο, χωρίς να φαίνεται το όνομά της αλλά η Ε.Λ.Μ.Ε.

Από την άλλη το κείμενο του ΠΑΜΕ, για λόγους γλειψίματος, δεν θέλει να φαίνεται το όνομα του Παυλίδη, αλλά ρίχνει το φταίξιμο σε όλο το Δήμο συλλήβδην. Αν ήταν δυνατόν, θα έβαζε μέσα στο κείμενο τη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και τις λυκοσυμμαχίες μπλα μπλα μπλα.

Σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας του Δ.Σ., όταν κάποιος ζητάει την αίθουσα της Εκάβης, θα πρέπει να προσκομίζει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων κι αν η Ε.Λ.Μ.Ε. εγκρίνει, τότε μόνο θα πρέπει να παραχωρείται η αίθουσα.

Κι επειδή κάποιο είναι έτοιμοι να βάλουν την ταμπέλα, ας βροντοφωνάξουμε ομοθυμαδόν: «Έξω οι φασίστες από την Εκάβη». Μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους κόκκινους φασίστεςς του ΠΑΜΕ.

Άλλωστε δεν είναι μόνο ποιος ζητάει τη Εκάβη, αλλά και τι κάνει μέσα σ’ αυτήν. Να θυμίσουμε την περσινή Πρωτοχρονιάτικη γιορτή του ΠΑΜΕ στην Εκάβη, όπου οι προοδευτικοί σύντροφοι έβαζαν τα παιδάκια να κρατούν πλακάτ και να κάνουν πορεία γύρω από τον Άι Βασίλη, προκειμένου να εκπαιδευτούν από μικρά για τους μελλοντικούς αγώνες.

Για την ιστορία η πρόταση του συνδιαμορφωμένου ψηφίσματος πέρασε με ψήφους 4 υπέρ και 2 λευκά (Κ.Ε.Ε.)


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών