Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Μπράβο στους Θεολόγους της Πιερίας

Όταν όλοι το βουλώνουν, όταν όλοι σκύβουν το κεφάλι, κάποιοι αντιδρούν. Φαντάσου συνάδελφε να συνέβαινε  σε σένα. Ξεκινώντας η σχολική χ...

Μπράβο στους Θεολόγους της Πιερίας
Όταν όλοι το βουλώνουν, όταν όλοι σκύβουν το κεφάλι, κάποιοι αντιδρούν. Φαντάσου συνάδελφε να συνέβαινε  σε σένα. Ξεκινώντας η σχολική χρονιά, φαντάσου να ερχόταν μία οδηγία, που να έλεγε ότι το μάθημα σου μετατρέπεται σε project και αντί για δύο μονόωρα θα πρέπει να το κάνεις σε ένα συνεχόμενο δίωρο. 

Φαντάσου από εκπαιδευτικός να μετατρεπόσουνα σε κλόουν. Να διασκεδάζεις τους μαθητές, αντί να τους διδάσκεις.

Εσύ μαθηματικέ θα έπρεπε να ξεκινάς το μάθημά σου με το τραγούδι «Δυο δυο στην μπανιέρα δυο δυο» για να βοηθήσεις τους μαθητές να μάθουν την προπαίδεια. Ή εσύ φυσικέ, πριν τους μάθεις το νόμο του Coulomb, να έπρεπε να βάλεις το «Electricity» των O.M.D. Ακόμα και εσύ βιολόγε πριν αναλύσεις τα μυστήρια της ζωής να έπρεπε να τραγουδήσεις το «Live is Life» των Opus. 

All together now.

Τώρα θα μου πεις τι κακό υπάρχει στη μουσική; Εξημερώνει τα ήθη. Μόνο που αποτελεί άλλο μάθημα, για το οποίο εσύ κι εγώ δεν έχουμε ιδέα.

Βέβαια μπορεί να είσαι από αυτούς, που συμφωνούν με τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών. Ωστόσο, φαντάζομαι ότι αναγνωρίζεις τουλάχιστον το δικαίωμα των θεολόγων να αντιδρούν σε μια βίαιη και αναιτιολόγητη αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματός τους, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, χωρίς βιβλία, χωρίς καμία επιμόρφωση και όλα αυτά λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων.  

Τώρα βέβαια θα μου πεις, εσένα σου συνέβησαν περισσότερα. Αφαίρεσαν το ένα τρίτο των ωρών της οικιακής οικονομίας και είπες σιγά το μάθημα. Σου μείωσαν τις ώρες των φιλολογικών μαθημάτων και δεν είπες τίποτα. Σου αφαίρεσαν τις ώρες του εργαστηρίου και έκανες γαργάρες. Μείωσαν τις ώρες της βιολογίας μετατρέποντας τις φυσικές επιστήμες σε μονόωρο μάθημα στο Γυμνάσιο και εσύ κοιτούσες αλλού. Αφαίρεσαν την τεχνική υποστήριξη από τα project, αλλά όλα καλά.

Ο πληροφορικός διδάσκει μαθηματικά, ο μαθηματικός φυσική, ο φυσικός βιολογία, ο γυμναστής πολιτική οικονομία, ο ξενόγλωσσος ιστορία και ο θεολόγος … ο Θεός να βάλει το χέρι του. Τι να κάνει όμως και  Θεός; Αφού εμείς τα καταπίνουμε όλα και  γυρίζουμε το μάγουλο απ’ την άλλη.
«No more heroes» τραγουδούν οι Stranglers. Μην περιμένεις κανέναν να σε σώσει, αν δεν κάνεις κάτι και συ.

Μπράβο λοιπόν στους Θεολόγους της Πιερίας και σε όποιους άλλους ανά την Ελλάδα, που μας δείχνουν το δρόμο της αντίστασης. Μόνοι τους και χωρίς καμία συμπαράσταση από την Ο.Λ.Μ.Ε. από το συνδικαλιστικό τους όργανο, που ασχολείται με τα πάντα εκτός από αυτά, που αφορούν τους εκπαιδευτικούς.

Ακολούθησε το παράδειγμά τους. Αν ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα, δεν θα μείνει στο τέλος καμία κατσίκα και θα τρως όλο το σανό μόνος σου. 

Γιώργος Βαρδακώστας