Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Απίστευτη δήλωση Μουζάλα: Οι μετανάστες έχουν πλέον εγκατασταθεί στα νησιά!!

Γλώσσα λανθάνουσα κόκαλα τσακίζει. Άλλωστε ο κύριος Μουζάλας το έχει ξανακάνει χαρακτηρίζοντας τα Σκόπια ως Μακεδονία. Τώρα επανέρχεται ...

Απίστευτη δήλωση Μουζάλα: Οι μετανάστες έχουν πλέον εγκατασταθεί στα νησιά!!
Γλώσσα λανθάνουσα κόκαλα τσακίζει. Άλλωστε ο κύριος Μουζάλας το έχει ξανακάνει χαρακτηρίζοντας τα Σκόπια ως Μακεδονία. Τώρα επανέρχεται για να μας θυμίσει ότι πρόσφυγες και μετανάστες ήρθαν για να μείνουν!!
Χαρακτήρισε «αναίδεια» να γίνεται λόγος για αύξηση ροών μολονότι ο αριθμός των μεταναστών στα νησιά συνεχώς αυξάνεται - Το Νοέμβριο οι 2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη

Στην ομολογία ότι οι μετανάστες στα νησιά πλέον «ήρθαν για να μείνουν» προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

«Έχει μαζευτεί ένας αριθμός ανθρώπων, ο οποίος τις παλαιότερες εποχές μπορεί να ήταν πολύ περισσότερος, αλλά ήταν ανανεούμενος πληθυσμός. Τώρα είναι ένας πληθυσμός που έχει εγκατασταθεί εκεί πάνω» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM.

Παράλληλα την ώρα που ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων στα νησιά αυξάνεται καθημερινά και πλέον έχει ξεπεράσει τους 10.300, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε «αναίδεια» το να γίνεται συζήτηση για αύξηση των προσφυγικών ροών κάνοντας σύγκριση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα όταν καθημερινά έμπαιναν στην Ελλάδα «από 5.000 μέχρι 8.000 την ημέρα».

Παρόλα αυτά δήλωσε ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Τουρκία λέγοντας ότι «οποιαδήποτε αστάθεια στην περιοχή μπορεί να κλονίσει αυτή την τόσο ευαίσθητη συμφωνία, που τόσο καλή απεδείχθη όμως για τη πατρίδα μας».  

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά «δημιουργεί πια δυσκολίες στη συνύπαρξη με τον ντόπιο πληθυσμό». «Πρέπει να ισορροπήσουμε τα δικαιώματα του πληθυσμού με τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Στα νησιά αυτή η ισορροπία έχει χαθεί και προς τις δύο πλευρές» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε λόγο για έναρξη μεταφοράς στην Αθήνα «ανθρώπων και οικογενειών, οι οποίοι εκπίπτουν από τη συμφωνία, δεν πρόκειται δηλαδή να επιστραφούν στη Τουρκία». «Επίσης θα επιστρέψουμε και θα θέσουμε υπό κράτηση αυτούς που συμμετέχουν σε βανδαλισμούς και στη μικροεγκληματικότητα που αναπτύσσεται. Θα αυξηθεί η αστυνόμευση στα νησιά» πρόσθεσε. 

Ανακοίνωσε, δε, ότι ο νέος σχεδιασμός που ολοκληρώνεται προβλέπει τη δημουργία camp, μικρών πληθυσμών ισομοιρασμένων σε όλη την Ελλάδα.

Μιλώντας, τέλος, για την Κρήτη υποστήριξε ότι «αν χρειαστεί» θα μεταφερθούν 2.000 άτομα «το νωρίτερο Νοέμβριο-Δεκέμβριο».